Mossel op de Veluwe? - BLOG

Geplaatst op vrijdag 22 december 2017


Het klinkt misschien een beetje gek, want in eerste instantie denk je waarschijnlijk aan een schelpdier. Maar Mossel op de Veluwe bestaat echt! Het is een buurtschap in Otterlo, midden in het mooie natuurgebied Planken Wambuis. En er is zelfs een hoeve genaamd Mossel: Boerderij Mossel. Deze pittoreske boerderij beschikt over een prachtige schaapskooi en een groepsaccommodatie, welke plaats biedt tot wel 28 personen. Ben je met een kleiner gezelschap, van maximaal vier personen? Dan kun je ook heerlijk overnachten in de sfeervolle trekkershut die op het terrein staat.

Dagjesmensen kunnen bij Boerderij Mossel terecht voor een gezellige Theeschenkerij. De schenkerij is erg populair onder fietsers, die genieten van de prachtige omgeving van Mossel. Uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en prachtige bossen. Je vindt het hier allemaal!

Boerderij Mossel is ook ontzettend leuk voor kinderen! Zij kunnen zich vermaken in de speeltuin of bijvoorbeeld schaapjes kijken bij de schaapskooi. En terwijl de kinderen lief spelen kunnen de ouders genieten van een heerlijke versnapering binnen of buiten op het terras van de Theeschenkerij. Frisdranken, bier, wijn, koffie, thee en verschillende andere (warme) dranken staan op de menukaart. Ook voor iets lekkers bij de koffie of borrel ben je bij de Theeschenkerij aan het juiste adres.

Mocht je een fietstocht door de bossen en over de heide bij Mossel willen maken, bijvoorbeeld op een 7-versnellingen unisex fiets of elektrische fiets van de VeluweSpecialist, dan heb je veel kans om bij één van de uitkijktorens in het gebied wild te zien. Zwijntjes die lekker door het heidegras ploeteren en herten die daaromheen dartelen richting de bosrand. Zo prachtig om te zien!

Zoals je wel leest is er reuzeveel te zien en beleven in het midden van Nederland. Er is dan ook voor een ieder wat wils. Dus wat let je? Tot snel op de prachtige Veluwe!

Hylco - VeluweSpecialist

Delen via: