Familie uitjes op de Veluwe - BLOG

Geplaatst op woensdag 31 januari 2018


Wat is er nou leuker dan met de familie een gezellige activiteit beleven op de Veluwe? Misschien iets actiefs zoals E-mountainbiken of toch iets meer ontspannen op bijvoorbeeld een tandem. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om met wat mindere weersomstandigheden alsnog een leuke activiteit te doen. Een tandemtocht kun je bijvoorbeeld heel goed combineren met een escape room of een bezoek aan een bierbrouwerij onderweg. Zo ben je toch even buiten in de óh zo mooie natuur van de Veluwe en kun je ondertussen lekker opwarmen in een escape room of met een heerlijk biertje. Niks weerhoudt je dus van een gezellige dag eropuit. Bij de VeluweSpecialist kan je voor zowel buitenactiviteiten als de combi van binnen- en buitenactiviteiten terecht. Want bij onze vestigingen in Garderen, Otterlo en Hoenderloo zijn er allerlei leuke mogelijkheden voor een familiedag om nooit te vergeten!

Zo heeft de familie Versteeg onlangs een familie uitje bij ons gedaan:
"We startten onze dag bij de VeluweSpecialist in Garderen. Na een hartelijk ontvangst werd ons een heerlijke kop koffie voorgezet. We hadden ervoor gekozen om lekker met de mountainbike met GPS op pad te gaan, met een stop bij Klimbos Garderen om hier te klimmen. Na de koffie kregen we een korte uitleg over het GPS apparaat en de mountainbikes. We waren met een groepje van zes personen, gezellig. Zes personen is trouwens ook het minimale aantal personen dat nodig is voor een familie uitje.

Na de uitleg gingen we op weg met de gloednieuwe ATB's, richting het Klimbos. Er was ons al verteld dat we er heel snel zouden zijn. En dat was ook zo. Nadat we het dorpje Garderen uitgereden waren zagen we met een paar minuten het Klimbos al. Het eerste wat ons opviel was een ontzettend hoge parcours! Hoe hoog was dat wel niet? We schatten het op een meter of 20. Eenmaal vriendelijk ontvangen, kregen we een klimgordel aangetrokken en begon de uitleg. We wilden maar wat graag de boom in! Maar we vroegen toch eerst nog even hoe hoog dat parcours bij de ingang is... 25 meter! Oké, eerlijk is eerlijk, we waren allemaal ineens wat minder stoer. ;)

Nadat we 2 uur lang heerlijk in de bomen hebben geklommen, aan de touwen hebben gehangen, in de netten hebben gelegen en natuurlijk hebben getokkeld, was het voor ons tijd om de ATB weer op te zoeken. Met de GPS vervolgden we onze route rondom Garderen. Fantastische bossen werden afgewisseld met schitterende stukken heide. Typerend voor de Veluwe. Toen we een leuk restaurantje midden in het bos tegenkwamen, Boshuis Drie, zijn we even gestopt. Hier hebben we een lekker bakkie gedaan en op aanraden een punt appelgebak besteld. Superlekker! Alleen hadden we er niet één per persoon hoeven te bestellen. Wat een enorm stuk gebak kregen we zeg. Maar ons hoorde je niet klagen, want we kregen echt waar voor onze centen!

Gelukkig hebben we op de weg terug, richting de VeluweSpecialist, alvast wat calorieën verbrand. Bij terugkomst kregen we nog een leuk tasje met informatie over de omgeving en kortingsbonnen. We hebben deze fijne dag afgesloten op het terras van de IJstijd met een heerlijk ijsje. Wat een dag!"


Ook een familie uitje boeken bij de VeluweSpecialist? Bekijk hier ons complete aanbod.

Hylco - VeluweSpecialist

Delen via: